Browsing by Author "Díaz Pérez, Nelson"
Now showing items 1-13 of 13
-
Lamborot Chastia, Marie Madeleine; Díaz Pérez, Nelson (1987)Pristidactylus volcanensis, a new species from El Volcan, Cordillera de Los Andes, is distinguished by coloration, squamation, measurements, and habitus. -from Authors
-
Rubio Valladares, Laura Elizabeth (Universidad de Chile, 2016)El jurel cola amarilla (Seriola lalandi) se viene cultivando en chile, durante los últimos años, y su expansión se debe a la gran demanda en el mercado internacional. El mayor conocimiento científico - técnico ha sustentado ...
-
Duarte Venegas, Celeste Natalia (Universidad de Chile, 2013)En los últimos años, la elaboración del vino ha experimentado notables avances tecnológicos que han permitido mejorar su calidad y diversificar la oferta de los mismos. Así, el uso de nuevos insumos enológicos, tales ...
-
Ureta Aravena, Tito; Radojković, Jasna; Díaz Pérez, Nelson; Slebe Tajmuch, Juan Carlos; Lozano, Carlos (1978)Glucose phosphorylating activities were measured in liver extracts from two urodeles and twenty-six anurans. Fractionation on diethylaminoethyl-cellulose columns of liver extracts from these amphibians permitted the ...
-
Mateo Bustamante, Sergio Andrés (Universidad de Chile, 2014)El objetivo de este trabajo fue determinar el efecto de dos diseños de cajas de cartón corrugado en la eficiencia del enfriamiento y la deshidratación que se produce en los frutos al final del proceso de enfriamiento. ...
-
Mamani Estaña, Dina (Universidad de Chile, 2016)La acuicultura en el Perú está creciendo marcadamente en los últimos años, siendo Puno uno de los Departamentos con mayor producción en el cultivo de truchas arcoíris (Oncorhynchus mykiss). A consecuencia de este crecimiento ...
-
Larraín Barth, María Angélica; Díaz Pérez, Nelson; Lamas, Carmen; Vargas, Carlos; Araneda Tolosa, Cristian (2012)Mussels are one of the most cultivated and commercialized bivalves worldwide and in southern Chile its culture represent an important economic activity. The species identification within the Mytilus genera, by morphological ...
-
Soto Venegas, Carlos (Universidad de Chile, 2016)El mejoramiento genético es un elemento esencial en la acuicultura que permite, de forma continua, mejorar la eficiencia y la productividad de todo el modelo productivo y económico (Duncan et al., 2013). El mejoramiento ...
-
Estay, F.; Vergara Montecinos, Cecilia; Díaz Pérez, Nelson (1999)Reproductive variables from 1529 females and 168 males of Atlantic salmon Salmo salar L. 1758 were recorded individually during the 1995 spawning season at a salmon farm in the south of Chile. The spawning period occurred ...
-
Neira Roa, Roberto; Lhorente, Jean Paul; Araneda Tolosa, Cristian; Díaz Pérez, Nelson; Bustos, Eduardo; Alert, Alejandro (2004)Phenotypic and genetic parameter estimates of carcass quality traits were obtained from two pedigreed populations, termed even and odd, of a Coho salmon breeding program. Carcass quality data from 3444 fish (1802 male and ...
-
Pokniak Ramos, José; Muñoz Mimiza, Susana; Díaz Pérez, Nelson; Gonzalez Betancourt, Carlos; Díaz Cuevas, Iñigo (2004)The objective of the present study was to evaluate the productive performance, carcass characteristics and the food cost of each kg body weight gained per salmon fed with different proportions of protein/lipid in their ...
-
Larraín Barth, María Angélica; Díaz Pérez, Nelson; Lamas, Cármen; Uribe, Carla; Araneda Tolosa, Cristian (Elsevier, 2014)The international seafood trade has adopted the food chain or “from farm to fork” concept in terms of standards and regulations regarding food quality, safety and authenticity, from primary production to the consumer. ...
-
Silva Araya, Carla Andrea (Universidad de Chile, 2015)La Región de O’Higgins, en la zona central de Chile, concentra el 40% de la producción de maíz del país, mayoritariamente como monocultivo, donde la labranza intensiva ha generado una degradación física del suelo que se ...